LAVT SELVVÆRD

Lever du med en følelse af lavt selvværd og ikke rigtig føler der er nogle som måske vil dig det bedste eller du føler at andre er mere værd. Her vil en gang hypnose kunne sætte ro på mange af disse tanker og hjælpe dig med at bygge dig selv op til en situation, som du kan have kontrol over.

Et lavt selvværd kan opstå, når en person vi anser for værende vigtig i vores liv (som f.eks. en forælder eller en lærer), konstant kritiserer eller rakker ned på os.

Kritikken behøver dog ikke at komme indefra. Mange mennesker – især med lavt selvværd – har en “indre stemme”, der kritiserer dem. Denne stemme er ikke den samme, som hos mennesker der “hører stemmer” – som f.eks. ved hallucinationer – men snarere en tanke, indskydelse eller en fornemmelse.

Andre årsager til lavt selvværd

Lavt selvværd kan desuden forårsages af perfektionisme, misbrug (overgreb), latterliggørelse, ydmygelse eller ignorerering. Urealistiske forventninger kan også påvirke en persons selvværd. Alle mennesker har en unik forestilling om, hvem de gerne være vil være (eller tror de skal være).

Nogle mennesker ønsker at være vellidte og kendte i nabolaget, hvor andre ønsker at være verdensberømte. Nogle vil gerne være gøre en stor forskel i mange menneskers liv, hvor andre ønsker tjene en masse penge og trække sig tilbage. Uanset hvilke ting man gerne vil opnå i livet, er der en tendens til, at de mennesker der nærmer sig deres mål, eller tilegner sig de evner de stræber efter, har eller får et højt selvværd – og omvendt.